'Samo jedan zaraženi igrač dovoljan je za potpuni kolaps'

Bivša liječnica Chelseaja Eva Carneiro smatra da je prerani povratak na nogometne terene vrlo riskantan.

- Samo jedan zaraženi igrač dovoljan je da nastane potpuni kolaps. Nogomet se neće igrati, a životi igrača bit će ugroženi. Rizik je ogroman, a ako se Premier liga nastavi, rješenje je u masovnom testiranju, izjavila je Carneiro u razgovoru za BBC Radio.

- Liječnici su svjesni opasnosti, ali sada smo na potpuno novom terenu i svi zajedno moramo još puno toga naučiti. Na nogometnim utakmicama je puno sudionika, čak i na susretima bez gledatelja i bit će ključna komunikacija među svim sudionicima. Bit će to veliki izazov, a nogomet će neko vrijeme izgledati potpuno drugačije, rekla je liječnica rođena na Gibraltaru.Najpoznatija klupska liječnica u povijesti Premier lige dugo vremena je bila u središtu pozornosti nakon sukoba s Joseom Mourinhom u sezoni 2015./2016.

Zbog seksističkih izjava Portugalca, Cameiro je podignula tužbu, no sve je završilo javnom isprikom Chelseaja i izvansudskom nagodbom po kojoj je liječnica dobila pet milijuna funti. Nakon odlaska iz kluba, Eva Cameiro je otvorila privatnu ordinaciju.