Teški dani za košarkaše Zadra, prilika za zadarski podmladak

Aktualni osvajač Kupa Hrvatske košarkaški klub Zadar prolazi kroz teško razdoblje.

Prije malo manje od tri mjeseca slavilo se dugo u noć na ulicama Zadra, kada su njihovi košarkaši nakon 2007. vratili trofej košarkaškog Kupa Krešimira Ćosića u svoje vitrine. Danas je slika Višnjika znatno drukčija, dvorana je prema uputama Civlinog stožera zatvorena.

- Igrači koji su trenutno pod ugovorom s klubom i koji će iduće sezone igrati za KK Zadar, trenutno se nalaze u svojim kućama u Hrvatskoj, ali izvan Zadra i izvan Županije i tu nam predstavlja mali problem njihovo okupljanje. Nadamo se da ćemo to uspješno riješiti, po naznakama Stožera popuštanjem mjera, otprilike od 11. svibnja nadalje, izjavio je predsjednik Zadra Željko Žilavec.

Kriza nije zaobišla ni Zadar, u sklopu mjera sporazumno su raskinuli ugovore s nekoliko igrača te s trenerom Danijelom Jusupom, naravno, uz mogućnost povratka kada se situacija koliko-toliko normalizira.

Osim Kupa ove sezone, Zadrani su bili i vodeći u domaćem prvenstvu koje je prekinuto bez proglašenja prvaka, a posebno ih veseli i ostanak u ABA ligi.

- Vjerujemo da će se tu odrađivati samo dio za proglašenje prvaka, što je i u redu, a da ćemo u drugom dijelu mi sačuvati status i praktički već od danas moramo razmišljati o igračkom rosteru za iduću sezonu, dodao je direktor Zadra.

Nova sezona bit će malo drugačija kada je riječ o igračkom kadru, koji bi trebali činiti mlađi igrači.

- Već kroz idući tjedan planiramo jednim dijelom aktivirati omladinski pogon, tako da bi se počelo raditi s omladinskim pogonom i s dečkima za koje mislimo da bi mogli participirati i u prvoj ekipi, kaže Žilavec.

Vrata Višnjika za trening košarkaša trebala bi se otvoriti 11. svibnja.