Martinez na kormilu prve reprezentacije svijeta do 2022.

Belgijski izbornik Roberto Martinez produljio je svoj ugovor s Belgijskim nogometnim savezom do 2022. i Svjetskog nogometnog prvenstva u Kataru, pišu belgijski mediji.

Za sada nema službene potvrde iz Belgijskog nogometnog saveza, ali belgijski mediji pišu kako će Martinez voditi belgijsku reprezentaciju i na sljedećem svjetskom prvenstvu nakon što je dogovorio produljenje ugovora za još dvije godine.

Njegov prijašnji ugovor vrijedio je do ovogodišnjeg Europskog prvenstva koje je zbog pandemije koronavirusa prebačeno na sljedeću godinu.

Martinez (46) je već ranije u nekim intervjuima izjavio da želi ostati za kormilom belgijske reprezentacije do Eura 2021. na kojem bi trebali igrati u skupini B s Danskom, Finskom i Rusijom.

Belgijska reprezentacija, trenutačno vodeća na FIFA-inoj rang ljestvici, kvalificirala se na Euro s deset pobjeda u deset kvalifikacijskih utakmica uz 40 zabijenih golova i primljena samo tri.

Španjolac Martinez, koji je ranije trenirao engleske klubove Wigan Athletic i Everton, odveo je Belgiju do trećeg mjesta na Svjetskom prvenstvu u Rusiji i izrazito je popularan među igračima.