Doneseni minimalni uvjeti za nastavak igranja tenisa

Međunarodna teniska federacija (ITF) predstavila je sanitarne upute za teniska natjecanja jednom kada ih nacionalne vlade odobre, a prema njima će organizatori morati osigurati različite loptice za svakog igrača, rukavice od lateksa i maske za sakupljače i promjenu strana obilaskom mreže u suprotnom smjeru.

- Te upute će omogućiti samo smanjenje rizika zaraze od Covid-19: one ne mogu eliminirati taj rizik, upozorava ITF ističući kako će u svakom slučaju nacionalne mjere "prevagnuti".

Među minimalnim normama koje je definirao ITF svakako je i ukidanje rukovanja kao i ostalih oblika fizičkog kontakta, a Savez pritom traži i da tenisači kada mijenjanju stranu idu s druge strane mreže.

- Svaki će igrač morati koristiti svoju seriju loptica, navodi ITF, želeći ograničiti rizik prijenosa tako da svaki igrač identificira i označi lopticu za sebe.

Također radi izbjegavanja zaraze preko loptica, ITF ističe kako bi sakupljači trebali nositi rukavice od lateksa i na terenu i maske.

No osim toga, igranje na otvorenom, na zraku, je jedna od predloženih mjera kao i svakodnevni testovi.

Isto tako jednom kada gledateljima bude dopušteno gledanje mečeva s tribina, potrebno je, upozorava ITF, osigurati da razmak među njima bude najmanje dva metra.