Kustić: Nije isključeno da na godinu bude Liga 12

Bliži se dan odluke o mogućem nastavku domaćeg nogometnog prvenstva, odluku o povratku na terene HNS će donijeti u utorak. Bit će tada poznata i sudbina drugoligaša, koji su dramatičnim apelom zamolili savez da se zbog financijskih problema uzrokovanih krizom prvenstvo ne nastavi, ali i hoće li se Prva HNL nastaviti 30. svibnjja.

- Sve mjere koje su potrebne da nastavimo i sa treningom i sa utakmicama općenito će donijeti dodatne financijske poteškoće za naše klubove. Ja vjerujem da će Savez imati dovoljno sluha i da donese pravu odluku, rekao je za HRT sportski direktor Šibenika Ivan Bulat.

Dopredsjednik Orijenta Marinko Koljanin nešto je pomirljiviji:

- Najkasnije do 18. svibnja će nam reći je li moguć nastavak prvenstva. Onaj drugi dio, financijske potpore, naravno da smo svi klubovi upućeni na neku financijsku pomoć i naravno da to podržavamo. Bit će onako kako Hrvatski nogometni savez odluči. Ako proširi ligu, Orijent je, uvjeren sam, spreman i dobit će licencu. Ako ne, igrat ćemo u Drugoj ligi.

Izvršni direktor HNS-a Marijan Kustić priznaje probleme i kaže da će Savez voditi računa o svemu.

- Mi smo znali za taj zahtjev drugoligaša. Mi smo i rekli da ga pošalju i razgovarali smo s njima, ako imate takvo razmišljanje, pošaljite nam to, jer mislimo da treba komunicirati s klubovima, sa županijskim savezima, što upravo sada i radimo. Pustili bi mogućnost apsolutno da idete u rang više, ali nitko iz lige ne bi ispao. Prije svega, klub mora dobiti licencuij da bi mogao napredovati. Nije isključeno da ostane Liga 10, ali niti da bude Liga 12, no evo sve ovisi o situaciji koja će biti. Apsolutno svakodnevno pratimo ovu situaciju oko pandemije i ja se nadam da će to ići u dobrom smjeru. Prije svega, kažem, bitno nam je zdravlje i po tome ćemo se i ravnati, kaže Kustić.