Dinamo iskoristio stanku za renoviranje terena na Maksimiru

Igrači Dinama vratili su se jučer treningu pod vodstvom novog trenera Igora Jovićevića, a na stadionu Maksimir dočekali su ih novi i renovirani travnjaci.

Klub iz Maksimira iskoristio je stanku za obnovu travnjaka. Iako su neki radovi počeli i ranije, nakon zastoja natjecanja mogli su se ubrzati. Tako se treninzi održavaju na terenu broj četiri, takozvanom kadetskom igralištu, na Hitrec-Kacianu, čija je rekonstrukcija trajala od kraja prošle godine. To je drugi hibridni travnjak na Maksimiru, a igrači su zadovoljni kvalitetom trave. U mjesec dana travnjak je kompletno obnovljen i zasijan, a popravljeno je i navodnjavanje.

U rekonstrukciji je i igralište broj tri, juniorski teren, na kojem se ugrađuje novi sustav navodnjavanja. Prethodni je sustav bio star preko 30 godina i više nije bio u funkciji, a nije ga bilo moguće popraviti zbog zastarjelog sustava i nedostatka dijelova za takve terene.

Na glavnom terenu stadiona Maksimir također je napravljena sanacija i travnjak je pripremljen za utakmice kad natjecanja počnu.