Atletičari s nestrpljenjem očekuju jubilarni Hanžek

Jedan od najdugovječnijih atletskih mitinga na svijetu slavi 70. rođendan. Iako je budućnost upitna, otkazuju se natjecanja diljem svijeta, pa i u Hrvatskoj, organizatori Hanžekovićeva memorijala ni u jednom trenutku nisu se predali.

- U 70 godina organizacije Hanžekovićev memorijal nikada se nije odgodio. I za vrijeme rata nikada se nije otkazala memorijalna utrka. Mi smo unutar organizacije optimistični jer je naš datum i bio planiran za 15. rujna tako da u ovom trenutku nije došlo do promjena, rekla je direktorica Mitinga Ivana Brkljačić.

Teško je planirati bilo što u budućnosti, a zamislite kako je komunicirati s atletičarima diljem svijeta. Mnogi dolaze iz zemalja gdje je situacija neusporedivo lošija nego u Hrvatskoj.

- Sportaši s nestrpljenjem očekuju, zato što su otkazana sva veća natjecanja i Olimpijske igre i Europsko prvenstvo u Parizu. Oni očekuju uskoro da ćemo im dati sve kalendare da se mogu pripremati, da znaju što je s ostatkom sezone.

Uz redizajniranu Dijamantnu ligu Međunarodna atletska federacija uvela je i seriju mitinga World Athletics Continental Tour, s tri razine - zlatni, srebrni i brončani - čiji je status određen kvalitetom natjecanja i nagradnim fondom. Hanžek je uvršten u najprestižniju zlatnu razinu.