Valverde: Skratiti Tour, Giro i Vueltu na dva tjedna

Španjolski biciklist Alejandro Valverde izjavio je kako bi se ove godine zbog pretrpanosti kalendara u drugoj polovici godine, kada se očekuje nastavak sezone prekinute zbog pandemije koronavirusa, sve tri najveće svjetske utrke, "Tour de France", "Giro d'Italia" i "Vuelta a Espana", trebale skratiti s tri na dva tjedna.

- S obzirom da smo u situaciji koja se nikada prije nije dogodila, ne vidim smisla da se sve te tri utrke voze preko tri tjedna. Trebalo bi ih skratiti kako bi se pružila prilika i za održavanje drugih utrka- Već i 15 dana utrkivanja na jednoj etapnoj utrci bi bilo dovoljno da navijači uživaju, utrke bi opstale i ispunile svoje  obveze prema sponzorima, izjavio je 40-godišnji Valverde.

Prema sadašnjem rasporedu, "Tour" bi se vozio od 29. kolovoza do 20. rujna, "Giro" od 3. do 25. listopada, a "Vuelta" u studenome.

Valverde je jedan od najsvestranijih vozača u posljednja dva desetljeća, 2009. je osvojio "Vueltu", a ima još tri druga i tri treća mjesta s "Vuelte", dok mu je na "Touru" i "Giru" najbolji konačni plasman bio treće mjesto. Godine 2018. je osvojio naslov svjetskog prvaka, a usto ima i dva svjetska srebra te četiri bronce.