Watzke: Bundesliga se mora nastaviti ili će se pojaviti "bijeli vitezovi"

Izvršni direktor Borussije Dortmund Hans-Joachim Watzke želi da se nastavi natjecanje u Bundesligi što prije, jer smatra da je to nužno za financijski opstanak klubova.

- Naravno da zbog epidemije koronavirusa nećemo imati pravu atmosferu, jer će se igrati na praznim stadionima. No, moramo pokrenuti natjecanje da bi spasili nogomet. Ako to nećemo napraviti, ako će sve stajati narednih par mjeseci, cijela Bundesliga će krenuti nizbrdo, više neće postojati u sadašnjem obliku, izjavio je Watzke.

 Do kraja prvenstva preostalo je devet kola, a ako sezona ne bude nastavljena klubovi će izgubiti 300 milijuna eura od televizijskih prava. Bez novca od televizijskih prava neki bi klubovi mogli bankrotirati, a onda bi moglo doći u pitanje tzv. pravilo "50+1", koje onemogućuje  tajkune u preuzimanju većinskog vlasništva u njemačkim klubovima, upozorio je Watzke.

 - Ako klubovi postanu insolventni pojavit će se takozvani bijeli vitezovi s novcem, ali će tražiti da se ukine pravilo 50+1. Zato moramo biti pažljivi, inače bi stvari mogle otići u pogrešnom smjeru, rekao je Watzke.

Natjecanje u Bundesligi moglo bi biti nastavljeno 9. svibnja, dobiju li nogometaši "zeleno svjetlo" od političara. Kancelarka Angela Merkel će se 30. travnja ponovno sastati s čelnicima saveznih pokrajina u Berlinu, a među temama bi se trebao naći i nastavak natjecanja u Bundesligi.