Jedna od najpoznatijih nogometašica svijeta rodila blizance

Jedna od najpoznatijih nogometašica svijeta Amerikanka Hope Solo (38) u jeku pandemije koronavirusa rodila je blizance Vittoria i Lozen, a tajnu je uspjela sačuvati 52 dana.

Bivša golmanica američke reprezentacije koja je osvojila dvije zlatne olimpijske medalje (2008., 2012.) i jedno svjetsko zlato (2015.), rodila je 4. ožujka, a tajnu je skrivala više od 50 dana.

Vijest o rođenju Vittoria Genghisa Stevensa i Lozen Orianne Judith Stevens sa svijetom je podijelila na društvenim mrežama.

Solo, koja je u braku s bivšim igračem NFL-a Jerramyjem Stevensom, je nosila blizance i 2018. godine, ali ih je zbog komplikacija u trudnoći izgubila.

- Liječnici su rekli da sam bila blizu smrti. Spasili su me u zadnji tren, kazala je nedavno u razgovoru za američke medije.

Jedna od najboljih vratarica svih vremena poznata je i po svojoj borbi za ženska prava i za ravnopravnost u prihodima između američke muške i ženske reprezentacije.

- Ne možete shvatiti količinu mržnje koju sam primala. Vikali su mi vrati se u kuhinju, mrzimo gledati ženske sportove. Ta je mržnja toliko raširena u našem društvu, kazala je u jednom intervjuu.