Maradona željan nogometa

Jedan od najboljih nogometaša svih vremena Diego Maradona izjavio je kako je željan nogometa i kako jedva čeka povratak na klupu argentinskog prvoligaša Gimnasia y Esgrima La Plate (CGE).

Argentinski nogomet je suspendiran od 16. ožujka uslijed globalne pandemije COVID-19, a čelnici saveza tek moraju naznačiti kada bi se lokalna natjecanja mogla nastaviti.

- Nalazimo se u čudnoj situaciji i mi ovdje, ali i u cijelom svijetu, rekao je Maradona u razgovoru za El Dia de La Plata.

- Radujem se što ću se vratiti u naš trening kamp Estancia Chica kako bih ponovno radio s mojim dečkima. Bit će to kao kad vidite djevojku nakon odmora, dodao je argentinski nogometni majstor.

Maradona je pristaše La Plate usporedio s navijačima Napolija, čiji je dres nosio od 1984. do 1991. godine osvojivši dva "scudetta" i Kup UEFA.

- Imam lijepe odnose s navijačima Gimnasije. Podsjećaju me na Napolijeve navijače zbog njihove strasti i odanosti, dodao je Maradona.

Maradona je CGE preuzeo u rujnu dok se nalazio u zoni ispadanja. Međutim, pod njegovim vodstvom momčad je napredovala za pet mjesta i trenutačno se nalazi na 19. mjestu lige sa 24 kluba.

- Uz posao koji smo radili, nisam sumnjao da ćemo ispasti iz lige, Trudit ćemo se kako bi bili spremni za svaki mogući scenarij nastavka sezone, kazao je 59-godišnji Maradona.