Sandru Perković veseli povratak: Trenutno sam prvakinja balkona

Odlukom Vlade RH od ponedjeljka će svim sportašima prve i druge kategorije biti dozvoljen povratak treninzima. Vijest je to koju su nestrpljivo čekali brojni naši vrhunski sportaši, među njima i najbolja hrvatska atletičarka koja je posljednjih tjedana većinom trenirala na - balkonu.

- Zasad nosim titulu prvakinje balkona. Na mojem balkonu još me nitko nije pobijedio, našalila se Sandra Perković na početku razgovora s Teom Rožman Svedrović za Hrvatski radio, u kojem su se dotakle i aktualne problematike poput nakupljanja kilograma ili nemogućnosti odlaska frizeru, ali i ozbiljnih sportskih tema iz svijeta atletike.

Naime, nakon odgode Olimpijskih igara i Svjetskog atletskog prvenstva za po godinu dana, ovog je tjedna trajno otkazano Europsko prvenstvo koje se ovog ljeta trebalo održati u Parizu. Sandra Perković tako neće biti u mogućnosti ispisati novu stranicu povijesti šestim uzastopnim naslovom europske prvakinje u bacanju diska.

- Očekivala sam da će to biti Europsko prvenstvo za pamćenje, ali sad je otkazano. Odluka mi nije draga, jer trebao nam je to biti glavni ovogodišnji cilj, ali je ipak razumljiva. Između ostalog, već se dva mjeseca ne provode ni kontrole dopinga, a i svi rezultati do prosinca ne bi se priznavali za olimpijsku normu. Trenutno ni situacija s virusom u Francuskoj nije dobra, sve su to razlozi za otkazivanje Europskog prvenstva.

Cijeli razgovor možete poslušati OVDJE.