Umjesto priprema za Giro talijanski biciklist dostavlja hranu

Talijanski biciklist Umberto Marengo trebao bi se pripremati za Giro D'Italia,  no kako je zbog pandemije koronavirusa sve odgođeno potrudio se pronaći alternativne načine za ostanak u formi.

I sjetio se - dostava hrane. Na ideju je došao pričajući s djevojkom o sladoledu. Pronašli su slastičarnicu, a njemu je sinulo da im je možda potreban brzi dostavljač.

Kontaktirao je gradonačelnika i uskoro su mu pronašli posao.

- Ljudi su oduševljeni, posebno jer se uvijek nastojim popeti uz stepenice da što više vježbam, kaže.

Obavi 30-ak dostava dnevno po Torinu,  a osobni "karantenski" rekord mu je 70 kilometara u jednom danu.

Ipak, nije to ni blizu pravog treninga:- Ovo je tek minimum, ni blizu normalnom treningu, čak i ako nastojim dostaviti hranu najbrže moguće, rekao je.

Ne voli rutinu teretane, na koju ga je nagovarao trener, pa mu se ovo učinilo puno boljim izborom: - Barem mi je glava na zraku i ne puni se glupostima.

Marengov tim Vini Zabu KTM nije neka velika momčad u biciklističkim krugovima, velika je stvar za njih da su se uopće kvalificirali na ovogodišnji Giro, no sad im je sve palo u vodu. Iako je mnogo toga neizvjesno, očekuje se da će profesionalni sportaši u Italiji uskoro moći trenirati, pa Marengova dostavljačka karijera neće biti dugog vijeka. A neki su se sigurno taman navikli na superbrzu dostavu.