Mihoci: Pitali su nas želimo li ugostiti Final Four, a onda sve poništili

Protekli je tjedan bio vrlo značajan za rukomet, koji se zbog svoje naravi našao na jakom udaru pandemije. Nakon što je HRS odlučio prekinuti sva domaća natjecanja, stigla je i odluka o djelomičnom poništenju međunarodnih natjecanja, a klub koji je time ponajviše pogođen svakako je Podravka Vegeta.

Osim što je bila na dobrom putu da osigura novi naslov prvakinja Hrvatske, koprivnička je ekipa s velikim ambicijama gledala i prema borbi za europski trofej. Očekivao ih je dvomeč protiv danskog Herning Ikasta za plasman u finale Kupa EHF-a, natjecanja koje se ove sezone jednostavno – poništava.

- Ostali smo iznenađeni, jer iz EHF-a su nas neslužbeno kontaktirali oko mišljenja o završetku natjecanja putem Final Foura, čak su nudili mogućnost da Koprivnica bude domaćin za što smo mi iskazali interes. Ostaje žal što se nije pronašlo načina da se, kao u Ligi prvakinja, natjecanje završi u rujnu ukoliko to epidemiološka situacija dozvoli, kaže direktorica Podravke Vegete, Vlatka Mihoci.

I nije jedina koja preispituje stavove Europske rukometne federacije. Odluke o djelomičnom poništenju europskih klupskih natjecanja izazvale su mnoštvo kontroverzi.

- Puno se upitnika otvorilo, no svim sponzorima i ulagačima u naš projekt morali smo reći da je to jednostavno odluka viših instanci. Moramo biti zahvalni Podravki, našem generalnom sponzoru koji je i dalje uz nas, kao i ostalim sponzorima i Gradu Koprivnici. Međutim, troškove definitivno moramo prilagoditi situaciji, kaže Mihoci.

Cijeli razgovor s Vlatkom Mihoci pročitajte i poslušajte na stranicama Drugog programa Hrvatskog radija.