Mijenja se prijelazni rok u Engleskoj

Engleska nogometna liga (EFL) razmatra promjenu termina prijelaznog roka zbog epidemije koronavirusa. On bi trebao započeti nakon završetka ovogodišnjih natjecanja na 'Otoku' i trajati do kraja siječnja 2021. godine.

Većina klubova se zalaže za tu ideju, iako je nejasno kada će sezona uopće biti završena.

Prije dva tjedna EFL je poručio kako bi sezona mogla biti završena u roku od 56 dana od trenutka ponovnog pokretanja, dok nadležne vlasti na Otoku još nisu postavile smjernice za početak nogometa na najvišim razinama.

BBC je objavio kako je u srijedu održan sastanak predstavnika EFL-a, Engleskog nogometnog saveza (FA) i  vodstva Premier lige, a produženje prijelaznog roka je bila glavna točka dnevnog reda.

Istodobno, s neizvjesnošću oko nastavka sezone, postavljaju se pitanja što će biti s postojećim ugovorima i koliki će biti proračuni momčadi za iduću sezonu.

Budući da Međunarodna nogometna federacija (FIFA) donosi konačne odluke u vezi s promjenama rokova, EFL će prvo morati tražiti mišljenje krovne nogometne organizacije.

Međutim, FIFA je već najavila kako će biti "fleksibilna" u donošenju konačnih odluka, zalažući se za regularnost i integritet natjecanja.