CEV donio "Marshallov plan" za pomoć europskoj odbojci

Upravni odbor Europske odbojkaške federacije (CEV) donio je "Marshallov plan" za pomoć europskoj odbojci vrijedan 11,5 milijuna eura.

Ovaj plan uključuje niz mjera i olakšica u korist CEV-ovih dionika.

- Zdravlje sportaša, trenera, navijača, dužnosnika, organizatora i svih povezanih s našim sportom ostaje u ovoj fazi naš glavni prioritet i stoga mora prevladati nad svim ostalim interesima“, rekao je predsjednik CEV-a Aleksandar Boričić.

-
Pomoću ovog povijesnog "Marshallovog plana" osiguravamo da će, nakon završetka ove nametnute pauze, naša odbojkaška obitelj nastaviti s aktivnostima s još više entuzijazma i pozitivne energije, dodao je Boričić.Na sastanku održanom u četvrtak CEV je otkazao nastavak europske sezone, kao i Superfinale Lige prvaka zakazano u Berlinu 16. svibnja. Bez obzira na to što se neće moći finalizirati sezona, Odbor se složio dodijeliti više od 80% predviđenog nagradnog novca klubovima u tri Kupa.

Štoviše, CEV-a se obvezao zadržati novčane nagradu za iduću sezonu i odobrio dodatnu podršku klubovima za predstojeću sezonu.

Otkazane su i Zlatna i Srebrna liga za 2020. godinu koje su trebale biti u svibnju i lipnju.

Hrvatske odbojkašice trebale su igrati u skupini B Zlatne lige, u društvu Finske, Slovačke i branitelja naslova Češke, dok su odbojkaši Hrvatske trebali nastupiti u Srebrnoj ligi u skupini A s reprezentacijama Azerbajdžana i Finske.