Đoković otkrio kome se divi: On je razumio značaj uma

Boravak kod kuće u doba pandemije koronavirusa brojni sportaši koriste za druženje s obiteljima, ali i brojnim prijateljima i pratiteljima diljem svijeta putem društvenih mreža. Na njima je jedan od aktivnijih najbolji tenisač svijeta Novak Đoković.

Proteklih dana putem Instagrama je razgovarao sa svojim kolegama Andyjem Murrayjem, Stanom Wawrinkom i Fabiom Fogninijem, a u srijedu mu je sugovornik bio dugogodišnji prijatelj i suradnik po pitanju sportske prehrane Chervin Jafarieh.

Tema im nije nedostajalo, pa su tako razgovarali i o alternativnom načinu jačanja imuniteta, stilu života te kako očuvati dobro fizičko i mentalno stanje tijekom pandemije. Govorili su i o Nikoli Tesli, koji je jedan od Đokovićevih uzora.

- Jedna od osoba u kojoj se vidim i kojoj se divim je Nikola Tesla. On je razumio značaj uma, kako se vraćati samom sebi i kako biti u savršenoj harmoniji. I njemu samome to je pomagalo kod ideja i izuma. Mi samo odgađamo ono neizbježno, potrebno nam se suočiti s najvećom potragom u životu, kako biti najbolja moguća verzija sebe, rekao je Đoković.

Najbolji tenisač svijeta istaknuo je da ga je tenis puno naučio u životu i pomogao mu da napreduje.

- Za mene je teniski teren arena gdje sve izlazi na površinu. Na kušnju nas stavlja tisuću stvari i moram jako puno raditi da dođem do svoje idealne verzije. Upravo to je ono što me motivira i mislim da je tenis sjajna platforma za napredak, rekao je Đoković.