Legendarni dvojac Patriotsa opet zajedno u Tampa Bayu

Bivši hvatač New England Patriotsa Rob Gronkowski (30) izašao je iz mirovine kako bi se ponovo ujedinio s dugogodišnjim suigračem Tomom Bradyjem u redovima Tampa Bay Buccaneersa.

Legendarni "tight end" Patriotsa šokirao je sportsku Ameriku umirovivši se u ožujku 2019. sa svega 29 godina. Međutim, godinu dana kasnije ponovo je iznenadio svojim povratkom u NFL kako bi se pridružio Bradyju.

Podsjetimo, Tom Brady napustio je Patriotse ove godine nakon 20 sezona provedenih u klubu. On i Gronkowski su zajedno igrali osam godina, osvojivši tri Super Bowla, dok Brady ima još tri od ranije.

Premda se Gronkowski lani povukao, Patriotsi su i dalje imali prava na njega, pa su s Buccaneersima dogovorili trampu. New England će dobiti izbor četvrte runde u zamjenu za "Gronka" i  izbor sedme runde.

- Vratio sam se. Uvijek sam govorio kad budem imao takav osjećaj, bit ću spreman ponovo na teren. I imam taj osjećaj. Spreman sam, poručio je Gronkowski u kratkoj poruci za Fox Sport.

Njegov agent Drew Rosenhaus poručio je kako se "Gronk" osjeća sjajno.

- Kazao mi je da se osjeća fantastično, najbolje što se ikad osjećao. Izuzetno je uzbuđen što ponovno igra nogomet, naglasio je Rosenhaus.

U redovima Tampa Bay Buccaneersa nisu skrivali oduševljenje što su uspjeli spojiti Bradyja i Gronkowskog.

- Rob je cijelu karijeru igrao zajedno sa Tomom, a njihova dostignuća govore sama za sebe. Zajedno su razvili onu vrstu kemije na terenu i izvan njega koje je ključno za uspjeh, kazao je generalni direktor kluba Jason Licht.

"Gronk" je bio nevjerojatno "oružje" i jedna od najpouzdanijih Bradyjevih meta u Patriotsima. Cijelu svoju dosadašnju NFL karijeru (2010.-2018.) proveo je u New Englandu, a triput je osvajao Super Bowl.

U devet NFL sezona upisao je 521 hvatanje za 7.861 yardi i 79 'touchdownsa' u 115 utakmica regularnog dijela sezone. U 16 susreta doigravanja imao je 81 hvatanje za 1,163 yarda i 12 touchdownsa.

Nakon povlačenja iz NFL-a radi je kao TV komentator, povremeno je i profesionalni hrvač u sportsko-zabavnoj organizaciji WWE.