Bjelica: Kad sam to čuo, pomislio sam da je to nepravedna odluka

Na vrhu ljestvice HNL-a je Dinamo, koji ima 18 bodova više od druge Rijeke, ali nema Nenada Bjelicu na klupi. Nakon raskida ugovora s Modrima Bjelica se javio iz svojeg doma u Klagenfurtu.

Sporazumnim raskidom ugovora prestala je i medijaska šutnja Nenada Bjelice. Bivši strateg Modrih nakon nekoliko dana u Zagreb  vratio se u svoj dom u Klagenfurtu gdje je ponovno u samoizolaciji.

- Ovo mi je praktični šesti tjedan karantene. Bio sam dva tjedna u Zagrebu, pa sad opet ovdje dva tjedna, a prije sam bio tri tjedna u Klagenfurtu u karanteni. Dosta je mirno i odmorio sam se, rekao je Bjelica.

Emocije su se malo slegle. Evo kako danas gleda na rastanak s Dinamom.

- Kad sam odlazio sa stadiona bio mi je teško, na stadionu gdje sam dijelio dobro i zlo sa svim ljudima. Sve se moglo drugačije odigrati s malo više komunikacije i poštovanja, nastavlja bivši trener Modrih.

Sve je počelo odlukom o smanjenju plaća.

- Kad sam to čuo, što sam drugo mogao, nego pomisliti da je to jedna nepravedna odluka. Način i tajming kako je donešena, i u iznosu kako je donesena na silu i nepotrebno. S dobrom komunikacijom moglo se naći bolje rješenje za sve.

Smjena njegovog stručnog stožera bila je kap koja je prelila čašu.

- Nije više bilo smisla da ostanem u klubu kad je moj stožer maknut na tako brutalan način.

A što nosi budućnost, spominje se Fenerbahče, a mnogi ga vide kao nasljednika Zlatka Dalića na klupi reprezentacije.

- Fenerbahče? Netko je stavio moju sliku, pa je neki novinar prenio i tako se priča zakotrlja, ali u ovom trenutku nema ničega. Reprezentacija? Velika mi je čast da me se spominje u tom kontekstu, ali u ovom trenutku nema potrebe za tim jer je reprezentacija u jako dobrim rukama. Zlatko već nekoliko s reprezentacijom radi jako dobar rezultat, rekao je Bjelica.