Čileanskom tenisaču 11 mjeseci suspenzije zbog dopinga

Čileanski tenisač Nicolas Jarry (ATP - 89.) bio je pozitivan na doping kontroli tijekom prošlogodišnjeg finalnog turnira Davis Cupa u Madridu, zbog čega je suspendiran do 15. studenoga ove godine, priopćili su u ponedjeljak iz Međunarodne teniske federacije (ITF). 

U uzorku urina koji je 24-godišnji Čileanac dao 19. studenoga 2019. u Madridu pronađeni su metaboliti SARM LGD-4033 (ligandrol) i sanozolola. Radi se o nespecifičnim supstancama koje se nalaze na listi zabranjenih sredstava.
Nicolas Jarry je prvotno optužen za korištenje nedopuštenih sredstava 4. siječnja ove godine, a 14. siječnja je uvjetno suspendiran.


- ITF je prihvatio objašnjenje g. Jarryja kako su SARM LGD-4033 i stanozolol dospjeli u njegovo tijelo te zaključio da do prekršaja nije došlo zbog značajne pogreške ili nemara, stoji u priopćenju ITF-a u kojem se navodi da suspenzija čileanskog tenisača počinje vrijediti od 16. prosinca 2019.

Za počinjeni prekršaj Jarry je kažnjen s 11 mjeseci zabrane nastupa, a ostao je bez svih bodova i osvojenih novčanih nagrada od finalnog turnira Davis Cupa do 14. siječnja 2020. kad je uvjetno suspendiran.