Nurkić i Pešić: Nevjerojatno je da Kukoč još nije u Kući slavnih

Najbolji bosanskohercegovački košarkaš Jusuf Nurkić, član NBA momčadi Portland Trail Blazersa, poručio je kako bivši hrvatski reprezentativac i trostruki NBA prvak Toni Kukoč mora biti član Kuće slavnih u Springfieldu.

- Toni Kukoč mora biti u Kući slavnih. Zašto nije?, prenose u ponedjeljak Nurkićevu objavu bosanskohercegovački mediji.

Nurkić je točno prije godinu dana doživio težak prijelom noge, međutim nakon duže rehabilitacije i oporavka danas je potpuno zdrav i čeka nastavak sezone u najboljoj košarkaškoj ligi svijeta.

Samo dvije minute i 22 sekunde ostalo je do kraja utakmice između Brooklyn Netsa i Portland Trail Blazersa kada se dogodio najgori scenarij za ovog centra. U borbi za loptu i skok u napadu Jusuf Nurkić  je nezgodno pao na teren i slomio lijevu nogu.

I trener Barcelone Svetislav Pešić, koji je vodio Kukoča do naslova svjetskog juniorskog prvaka s reprezentacijom bivše države 1987. godine, ne dvoji kako bi jedan od najboljih evropskih košarkaša u povijesti  morao biti u Kući slavnih.

- Uz svo poštovanje prema svima koji su već primljeni u Kuću slavnih i čestitke svakom od njih, teško mi je povjerovati da jedan od najboljih igrača u povijesti košarke Toni Kukoč još nije u Kući slavnih. Ja ne znam je li to smiješno ili žalosno. Očigledno je da živimo u svijetu gdje se sve treba  izlobirati, a Kukoč nije u tom svijetu, rekao je za medije u BiH Pešić.