Nastavlja se nogometno prvenstvo u zemlji bez koronavirusa

U Turkmenistanu se u nedjelju nastavlja nogometna sezona i to sa navijačima na stadionima, a razlog tome je što u toj zemlji još nije zabilježen nijedan slučaj zaraze koronavirusom.

Natjecanje u Prvoj ligi, koja ima osam klubova, bilo je prekinuto 24. ožujka nakon tri odigrana kola, i to bez ikakvog objašnjenja. No, sada je vodstvo lige odlučilo nastaviti prvenstvo pozivajući se na dobru zdravstvenu situaciju u zemlji. U nedjelju je na rasporedu jedna utakmica četvrtog kola, u ponedjeljak još tri susreta.

U svega nekoliko država nogometna natjecanja i dalje traju (Bjelorusija, Tadžikistan, Nikaragva), a sada će se nastaviti i u Turkmenistanu, gdje je kao i u Bjelorusiji, dopušten dolazak navijača na stadione.

- Liga počinje jer nema nijednog zabilježenog slučaja zaraze u državi. Škole, vrtići, fakulteti, trgovine, sve radi normalno, igrači normalno treniraju. Turkmenistan je reagirao na vrijeme, granice su zatvorili još 5. veljače, rekao je za Sportske novosti donedavni izbornik Turkmenistana Ante Miše.

Splitskom stručnjaku krajem ožujka istekao je ugovor s tamošnjim Savezom, s kojim je bio blizu dogovora o nastavku suradnje. No, to će još neko vrijeme pričekati, jer se Miše zbog aktualne situacije vezane uz pandemiju koronavirusa i prestanka nogometnih natjecanja u svijetu vratio u Hrvatsku.