Požar na Maksimiru, Dinamo traži počinitelje

Sinoć je u Zagrebu na Maksimirskom stadionu kod Ticket pointa došlo do požara. Iz GNK Dinama oglasili su se priopćenjem koje donosimo u cijelosti.

- GNK Dinamo ovim putem obavještava javnost kako je u večernjim satima četvrtka, na stadionu Maksimir kod Ticket pointa, nepoznati počinitelj izazvao požar prilikom kojeg je napravljena materijalna šteta. Intervencijom zaštitarske službe požar je ugašen te su pozvani vatrogasci i policija. U prijepodnevnim satima u petak napravljen je očevid. GNK Dinamo ovim putem poziva nadležne službe na brzu reakciju s ciljem otkrivanja počinitelja i njegovih motiva.

Unatoč tome što nema nogometnih utakmica zbog pandemije koronavirusa, posljednjih tjedana Dinamo je bio često u medijima, a sve je počelo nesuglasicama oko rezanja plaća.

Prema pisanju hrvatskih medija, igrači i stručni stožer su prvotno pristali na određeno smanjenje plaća, ali je onda navodno klupska uprava bez razgovora s trenerom i nogometašima odlučila drastično srezati plaće, na što nisu pristali trener Nenad Bjelica i igrači prve momčadi.

 Nakon toga je klub otpustio sve članove stručnog stožera, ali ne i trenera Bjelicu koji, po pisanju medija, u svom ugovoru ima klauzulu o visokoj odšteti u slučaju prijevremenog otkaza suradnje.

Trener Bjelica, koji živi u austrijskom Klagenfurtu, prije nekoliko dana stigao je u Zagreb. Zbog propisa Nacionalnog stožera civilne zaštite Bjelica se nalazi u samoizolaciji, a sljedećeg tjedna trebao bi razgovarati s čelnicima Dinama o razrješenju postojeće situacije u klubu.