Pripreme za jubilarni, 70. Hanžekovićev memorijal teku dalje

Premda je u ovom trenutku teško predvidjeti što donosi budućnost, organizatori zagrebačkog međunarodnog atletskog mitinga poručili su kako nastavljaju s organizacijom jubilarnog, 70. Hanžekovićevog Memorijala koji bi se trebao održati 15. rujna na stadionu Mladosti uz Savu.

- Trenutno ne možemo znati što nam budućnost donosi, ali ćemo i dalje pratiti upute našeg Stožera, misliti na sigurnost publike i natjecatelja i u nadi da će sve ovo brzo proći, nastavljamo s organizacijom jubilarnog, 70. Hanžekovićevog memorijala, poručili su iz Organizacijskog odbora.

Hanžekovićev memorijal ove godine slavi svoj 70. rođendan, kao jedan od najdugovječnijih atletskih mitinga na svijetu.

- Tradicija traje od 1951. godine. Hanžekovićev memorijal je u posljednjih 70 godina preživio brojne krize i prirodne katastrofe, a tradicija je ostala neprekinuta i za vrijeme Domovinskog rata, dodali su organizatori.

Od ove godine popularni "Hanžek" je uvršten u Zlatnu kategoriju Continental Toura.

Uz redizajniranu Dijamantnu ligu, Međunarodna atletska federacija je uvela i seriju mitinga World Athletics Continental Tour, s tri razine mitinga - Zlatna, Srebrna i Brončana, čiji je status određen kvalitetom natjecanja i nagradnim fondom u ponudi, a "Hanžek" je uvršten u najprestižniju, Zlatnu razinu.

Uz Hanžekovićev memorijal, u "Gold Level World Athletics Continental Tour" uvršteni su i Tokio, Nairobi, Nanjing, Ostrava, Hengelo, Turku, Kingston, Szekesfehervar i Silesia.

Nažalost, zbog pandemije koronavirusa prvih sedam mitinga je otkazano, a za sada su 'preživjeli' Memorijal Gyulai Istvan u Szekesfehervaru (7. srpnja), Memorijal Kamile Skolimowske u Silesiji (6. rujna), te Memorijal Borisa Hanžekovića (15. rujna).