Grahovac: Dopustio sam Štrlekov povratak, ostalo je na Červaru

Predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Tomislav Grahovac je u dužem razgovoru za internetsku stranicu HRS-a pozvao sve da ostanu kod kuće i doprinesu borbi s koronavirusom, ali rekao je nešto i o raspletu isprike Manuela Štrleka i njegovom povratku u reprezntaciju.

- Kao što znate, Manuel Štrlek je poslao molbu Upravnom odboru i Skupštini HRS-a, i  ispričao se. Kako se bližio rok za prijavu igrača za olimpijske kvalifikacije u Parizu, koje su kasnije otkazane, a evo nedavno su i same Olimpijske igre odgođene, bilo je nemoguće u uvjetima prijetnje korona virusa koji je počeo kreirati naš život, sazvati sjednicu Upravnog odbora ili Skupštine HRS-a, a naš Statut mi dopušta tu mogućnost, ja sam naravno potpisao odluku o dopuštenju Manuelu Štrleku da se stavi na raspolaganje reprezentaciji. Sada je sve na izborniku Lini Červaru. Ukoliko bude trebao Manuela Štrleka, on će ga i pozvati. Inače jasno je svima, on je sjajan igrač i jako mi je drago da se cijela ta priča završila na ovaj način, rekao je Grahovac.

Hrvatsko rukometno prvenstvo zasad je odgođeno do 15. travnja.

- Vidjet ćemo što i kako dalje. Bilo bi sjajno da nakon toga roka možemo krenuti s natjecanjima, ali o tome odluku zapravo donose Državni stožer civilne zaštite i liječnici i dužni smo ih slušati. Napisati novu odluku najlakša je stvar na svijetu, kaže Grahovac.