Talijani ustrajni da završe sezonu: Ako treba igrat će se i u kolovozu

Predsjednik Talijanskog nogometng saveza (FIGC) je u srijedu izjavio da je odlučan u tome da sezona Serie A ode do kraja, pa makar to bilo i u kolovozu.

- Napravit ćemo sve što je u našoj moći da se prvenstvo održi do kraja, pa čak i tražiti UEFA-u i FIFA-u da se ide i poslije 30. lipnja i da se utakmice igraju u srpnju i kolovozu, izjavio je Gabriele Gravina za Radio Marte.

- Preuranjeno je govoriti o nekom datumu, ali moramo ostati optimistični, što se tiče i zdravlja svih Talijana te željeti da situacija bude završena što je prije moguće, dodao je Gravina.

Svi sportovi u Italiji su prekinuti do 3. travnja zbog pandemije koronavirusa koja je uzrokovala  odgodu Eura 2020. i Olimpijskih igara u Tokiju.

Prošli je tjedan predsjednik FIGC-a kazao da se nada da će se prvenstvo moći nastaviti 2. svibnja.

Za četvrtak su predstavnici talijanske lige, FIGC-a, sindikata igrača, treneri i predstavnici vlade dogodvorili sastanak na kojem će se pokušati procijeniti situacija i izgledi za budućnost.

Gravina je odbacio mogućnost otkazivanja kraja sezone Serie A i dodijeljivanja naslova vodećoj momčadi na ljestvici u trenutku kada je sezona bila prekinuta, a to je Juventus.

- To bi bio loš scenarij. Nastavit ću odbacivati takve opcije što dulje budem mogao, dodao je.