Mislite na nešto lijepo: Snimka Hrvatska - Argentina od 17.10

Kad smo već svi zarobljeni u svojim domovima, idemo iznova preživjeti slavno ljeto u Rusiji 2018. godine. Jučer smo vidjeli kako je Hrvatska protiv Nigerije otvorila Svjetsko prvenstvo, a danas ćemo od 17.10 na Drugom programu vidjeti kako smo se u drugom kolu obračunali s Argentinom.

Hrvatska je tog 21. lipnja zauzela svjetske naslovnice nakon pobjede 3:0 nad Gaučosima, ekipom koja je do tog dana bila smatrana jednim od favorita Svjetskog prvenstva u Rusiji. No umjesto trijumfalne kampanje Messija i društva, neočekivano uvjerljiva  pobjeda Vatrenih u drugom kolu skupine D svjetske smotre dala je vjetar u leđa Dalićevom projektu i uslijedio je povijesni pohod hrvatskih nogometaša koji se zaustavio tek u finalu u Moskvi.

Prisjetimo se kako je to izgledalo: Hrvatska deklasirala Argentinu i izborila drugi krug!

Jako zadovoljni bili su tog dana Anton Samovojska i Joško Jeličić: Ovo je bilo briljantno; Postali smo prava momčad

Luka Modrić opisao je još znojan nakon 90 minuta neumornog trčanja kratko: Savršena utakmica

Zaposlen je bio i Mateo Beusan: Sudac je trebao pokazati izravni crveni karton!

Izbornik Zlatko Dalić nije se bacio u euforiju: Ako ne ostanemo ponizni nećemo nigdje

Argentinski novinari vidjeli su te večeri samo crno: Argentinski mediji već oplakali svoju reprezentaciju

"Modrić zasjenio Messija", pisale su svjetske novine, najavivši kasnije velike trijumfe našeg Luke u izboru za najboljeg nogometaša svijeta i Zlatnu loptu: Argentina plače, a poteze Vatrenih hvalili i susjedi

Dejan Lovren osjetio je tog 21. lipnja 2018. godine da je nešto posebno u zraku: Imam dobar osjećaj, slično kao s Liverpoolom

Kao što je osjetio Lovren, tako je i bilo. Pobjeda nad Gaučosima bila je početak "vatrenog ludila", jer događaji koji su uslijedili bili su jedan luđi od drugoga, a Vatreni sljedećih mjesec dana nisu silazili s naslovnica domaćih, ali i svjetskih medija.