Donacija Real Madrida gradu, iznos nepoznat

Tri dana nakon što je od koronavirusa umro Lorenzo Sanz, bivši predsjednik Real Madrida, u utorak je u bolnicu zaprimljen i njegov 47-godišnji sin Francisco, izvijestile su španjolske novine Ideal de Granada i Ultima Hora.

Francisco Sanz je zaprimljen na odjel intenzivne njege nakon što je nekoliko dana imao visoku temperature i druge simptome. On je drugi od trojice sinova Lorenza Sanza te je bio član Real Madrid Castille, podmlatka "kraljevskog kluba". Karijeru je završio u Malagi, a bio je predsjednik Granade.

Ranije tijekom dana je nogometni i košarkaši klub Real Madrid odlučio svom oboljelom gradu pomoći donacijom kako bi pomogli zdravstvenim radnicima u bori protiv koronavirusa, izvijestila je predsjednica te autonomne pokrajine.

- Hvala Real Madridu zbog  izuzetno važnog doprinosa borbi protiv koronavirusa i spašavanju života. Zaključila sam s njegovim predsjednikom Florentinom Pérezom jednu veliku donaciju u sanitarnom materijalu, priopćila je Isabel Díaz-Ayuso, predsjednica regije Madrida, koja je i sama zaražena koronavirusom.

Madrid i okolica su najveće žarište sa 12.325 oboljelih od ukupno 39.673 u Španjolskoj. Zdravstveni radnici danima apeliraju da im se hitno dostavi zaštitni materijal. Broj oboljelih iz dana u dan raste, a utorak je najteži dan od izbijanja pandemije.

Real Madrid u utorak nije otkrio koliko je novca donirao gradu za borbu protiv koronavirusa.