Zaražen član hrvatske boksačke reprezentacije

Glavni trener Boksačkog kluba Gladijator Tomo Kadić, koji se nalazi u samoizolaciji nakon povratka s olimpijskih kvalifikacija iz Londona, otkrio je na svojoj Facebooku stranici kako je jedan član reprezentacije pozitivan na koronavirus.

Dvostruki olimpijac i bivši izbornik o samoizolaciji


Filipi iz samoizolacije: Nadam se da će što prije završiti ovaj ružan film

- Danas sam iščekivao rezultate testiranja na koronu jednog našeg kolege iz reprezentacije koji se testirao. Javili su mu da je pozitivan. Samim time sam vjerojatno i ja, kao moguće i ostali kolege iz reprezentacije. To nije baš lagan osjećaj za progurati. Nemam straha to reći jer želim sve potaknuti da shvate da je situacija ozbiljna, kazao je trener Tonija Filipija.

Poručio je kako Hrvatski boksački savez nije stao iza njih niti im je osigurao nikakve sigurnosne uvjete. Niti na polasku u London, niti na povratku.

- Hrvatski boksački savez nije stao iza nas. Oni se vole samo slikati kad se vratimo s medaljama. Razočaran sam. Nisam dobio ni poruku kad sam sletio, a ni do dan danas. Tomo, kako ste? Treba li vam što? Otišli smo u London bez ičeg, nismo imali ni maske, ništa. Nisu nam osigurali ni prijevoz do kuće da ne zarazimo druge ljude. Sedam sati im je trebalo da odgovore na taj mail i kažu da ništa od toga. Žrtvovali smo zdravlje zbog Hrvatske i sporta, a oni nisu mogli poslati jedno vozilo po nas, razočarano je komentirao Kadić na Facebooku.Na koncu je naglasio kako će sve ovo uskoro biti gotovo i kako će iz ovoga svega proizaći jedno zajedništvo.

- Ovo nije šala i moramo pristupiti ozbiljno. Ne bojim se za sebe. Danas nemam temperaturu, nadam se da neću niti sutra. Ako sam pozitivan na koronu, izborit ću se za sebe. Hvala svima na porukama. Morao sam to reći jer sam razočaran, ali sam i ponosan nakon što sam vidio ovakvu razinu zajedništva nakon potresa. Morate vjerovati jedni u druge, istaknuo je Kadić.