"Borba Joshua-Fury mogla bi dobiti prioritet pred borbom protiv Puleva"

Boksački meč između svjetskog prvaka u teškoj kategoriji Anthonyja Joshue i izazivača Bugarina Kubrata Puleva predviđen za lipanj  još nije odgođen zbog koronavirusa, izjavio je Joshuin promotor Eddie Hearn.

Hearn je dao naslutiti da bi u odgodi ovog meča ulogu mogao odigrati meč protiv Tysona Furyja.

- Trenutačno stoji da se borimo protiv Kubrata Puleva 20. lipnja, ali meč bi mogao biti i 25. sprnja, no sve je nesigurno u ovom trenutku, izjavio je Hearn za Sky Sports.

Pulev, 38-godišnji bivši amaterski europksi prvak u super teškoj kategoriji, izjavio je da bi se meč mogao održati negdje pred kraj godine  umjesto 20. lipnja na stadionu Tottenhama u Londonu.

Tridesetogodišnji Joshua ima naslov po verzijama WBA, WBO i IBF kojeg je osvojio nednoglasnom odlukom sudaca u borbi protiv Andyja Ruiza Jr. u prosincu.

Fury je osvojio naslov po verziji WBC sjajnom borbom protiv Amerikanca Deontaya Wildera u Las Vegasu nakon čega je poraženi boksač tražio revanš.

No Hearn ističe kako bi odgode uzrokovane pandemijom koronavirusa mogle dovesti i do promjena u rasporedu boksačkih mečeva.

- Pa mislim da bi sada borba Joshua-Fury mogla dobiti prioritet pred borbom protiv Puleva, ako se borba protiv Puleva prebaci na nakon ljeta. Sada se može dogoditi stvarno puno stvari, kazao je Hearn.

- Mislim, sve je moguće, ali Deontay Wilder će tražiti da se održi revanš, bilo da to bude u srpnju ili zbog neke više sile u listopadu, možda čak i u studneom, dodao je.