HOS prekinuo odbojkašku ligu i proglasio prvake Hrvatske

Odbojkašice zagrebačke Mladosti i odbojkaši Mladosti Ribole Kaštela prvaci su Hrvatske za ovu sezonu, odlučio je Hrvatski odbojkaški savez (HOS).

- Sukladno naputcima Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu, a u cilju prevencije širenja COVID-19 virusa i odgovornosti prema ostalima, Upravni odbor Hrvatskog odbojkaškog saveza, na današnjoj je sjednici donio odluku o prekidu svih ligaških natjecanja u muškoj i ženskoj konkurenciji te zaključio rang ljestvicu klubova prema zatečenom stanju, objavili su na službenim stranicama.

Odbojkaši su u Superligi odigrali samo dva kola. Tako su odbojkaši Mladosti Ribole Kaštela, koji nisu igrali prvi dio prvenstva već su sudjelovali u srednjoeuropskoj ligi (MEVZA) s dvije pobjede postali prvaci Hrvatske. Zanimljivo, i zagrebačka je Mladost u Superligi upisala dvije pobjede bez izgubljenog seta, no branitelj naslova sezonu zaključuje kao viceprvak.

Odbojkašice su uspjele odigrati pet kola u Superligi, a kao i u muškoj kategoriji, nove-stare prvakinje prvi su dio sezone odrađivale u srednjoeuropskoj ligi.

S obzirom na prijevremeno zaključeno natjecanje, iz kvote od 12 klubova u muškoj te 10 klubova u ženskoj konkurenciji, u sezoni 2019./2020. nema ispadanja, a broj klubova u sljedećoj sezoni moći će se povećati za dva kluba iz nižeg ranga, ako klubovi koji ostvare pravo, pokažu interes za to.

Iz HOS-a dodaju kako se Kup Hrvatske za muškarce i Kup Snježane Ušić za žene odgađaju se do daljnjega, dok se nastavak natjecanja završnice Prvenstva Hrvatske za sve mlađedobne kategorije također odgađa do daljnjega.

Superliga – žene:

    HAOK Mladost Zagreb – prvakinje
    OK Kaštela
    OK Marina Kaštela
    HAOK Rijeka CO
    ŽOK Enna Vukovar
    ŽOK Osijek
    OK Brda
    OK Poreč
    OK Split
    OK Olimpik

Superliga – muškarci:

    OK Mladost Ribola Kaštela – prvaci
    HAOK Mladost Zagreb
    MOK Mursa Osijek
    MOK Rijeka
    OK Split
    OK Kitro Varaždin
    OK Sisak
    OK Medicinar Trnje
    OKM Centrometal
    MOK Marsonia
    OK Zadar
    OK Rovinj