Kovačić u karanteni, nogometaš Chelseaja pozitivan na koronavirus

Nogometaš Chelsea Callum Hudson-Odoi pozitivan je na koronavirus, kao i trener  Arsenala Mikel Arteta, objavila su oba engleska kluba u petak.

Najprije je Arsenal objavio da je Arteta pozitivan na koronavirus i da je stavljen  u izolaciju.  

- Naš je trening-centar u Colneyju zatvoren nakon što su testovi pokazali da je trener Mikel Arteta pozitivan na koronavirus. Cijelo osoblje kluba koje je imalo kontakt s njim je u samoizolaciji. Radi se o cijeloj prvoj momčadi i popratnom osoblju, kao i određenom broju ljudi iz Hale End Akademije, navodi se u priopćenju.

Zbog toga je odgođena prvenstvena utakmica protiv Brightona koja je trebala igrati u subotu, a u petak će Premier League održati hitan sastanak na kojem će odlučiti o nastavku prvenstva.

Chelsea je brzo nakon toga objavio da je Hudson-Odoi u ponedeljak ujutro osjetio simptome slične blagoj prehladi i da od tada nije trenirao iz predostrožnosti.

- Međutim, test je bio pozitivan na koronavirus i on će biti u samoizolaciji. Iako je pozitivan, Hudson-Odoi se osjeća dobro, navodi se u priopćenju kluba sa Stamford Bridgea u kojem se dodaje i da će u izolaciju svi oni koji su bili u kontaktu s igračem, a to su cijela prva momčad, treneri i određeni broj pomoćnog osoblja.