Prekinuto PH u košarci, rukometu i vaterpolu

Zbog novonastalih okolnosti vezanih za epidemiju Corona virusa, HT Premijer Liga i sva ostala košarkaška natjecanja se otkazuju do daljnjeg.

Nakon HKS-a, i Hrvatski rukometni savez je donio odluku o obustavi natjecanja.

- Sukladno aktualnoj epidemiološkoj situaciji u Republici Hrvatskoj i proglašenoj pandemiji bolesti korona virusa (COVID 19), od strane Svjetske zdravstvene organizacije (WHO), a u interesu zaštite sportaša pod okriljem Hrvatskog rukometnog saveza (HRS-a), te naših vjernih navijača, HRS po preporuci Središnjeg državnog ureda (SDUŠ) i Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO), od danas, 12. ožujka do 1. travnja 2020. godine obustavlja sva natjecanja, u svim kategorijama u nacionalnim ligama, kao i u svim natjecanjima u kojima bi hrvatski klubovi ili nacionalne reprezentacije bili domaćini, stoji u priopćenju.

Upravni odbor Hrvatskog vaterpolskog saveza prekinuo je sva natjecanja mlađih uzrasnih kategorija u ženskoj i muškoj konkurenciji od danas do 31. ožujka u prvenstvu i Kupu Hrvatske, zatim prvenstvo Hrvatske za seniorke, prvenstvo Hrvatske 1. B lige za seniore te održavanje Kampa za mlađe kadete, koji je trebao biti u Dubrovniku od 8. do 11. travnja. Otkazuju se i aktivnosti reprezentacija u ožujku.

Dodajmo je središnji državni ured za šport (SDUŠ) je nakon današnjeg sastanka s čelnicima pet krovnih športskih udruženja te predstavnicima najvećih sportskih saveza u Republici Hrvatskoj preporučio odgodu svih sportskih natjecanja do 1. travnja.