Bek Real Madrida zavapio: Zar smo mi imuni na koronavirus?

Španjolski sindikat nogometaša zatražio je otkazivanje utakmica prve i druge lige nakon što je dan ranije organizator natjecanja La Liga izvijestila kako će se igrati, ali bez publike.

Odgođen finale španjolskog Kupa

U Španjolskoj, drugoj zemlji u Europi po broju oboljelih od koronavirusa nakon Italije, otkazana su sva nogometna natjecanja osim prve i druge lige.

- Mi, igrači, treneri i osoblje klubova prve i druge lige smo imuni na koronavirus ?, upitao je Dani Carvajal, desni bek Real Madrida, preko Instagrama.

U četvrtak će u Madridu biti održan izvanredni sastanak La Lige, Španjolskog nogometnog saveza i sindikata nogometaša AFE vezan za nastavak prvenstva.

- Zatražili smo suspenziju svih utakmica, svih liga, u kategorijama za muškarce i žene, priopćio je AFE. Smatra kako se nogometaši mogu zaraziti tijekom putovanja, odsjedanja u hotelima i na stadionima bez obzira na to što neće biti publike.

I neki klubovi traže odgodu utakmica.

- Bez navijača nema nogometa, poručio je prvoligaš Leganes preko Twittera.


Nakon što je španjolska vlada pozvala saveze svih sportova na organiziranje utakmica bez publike, La Liga je u ponedjeljak odredila da se dva iduća kola igraju bez publike uz mogućnost produženja mjere na dodatno razdoblje.