Barakude ne znaju kako do Tokija: Vjerojatna odgoda kvalifikacija

Čini se da će zbog koronavirusa i hrvatski vaterpolisti zasad ostati bez prilike da izbore Olimpijske igre u Tokiju na kvalifikacijskom turniru koji bi se trebao održati u Rotterdamu od 22. do 29. ožujka.

Prema naslužbenim informacijama koje je objavio Swimming World Magazine, čelnici Svjetske plivačke federacije su na milimetar od odluke da stave tromjesečni moratorij na sva velika natjecanja pod jurisdikcijom te organizacije, što uključuje olimpijske kvalifikacije u Rotterdamu i Trstu, kao i Svjetsku ligu.

Hrvatski vaterpolisti započeli su pripreme u subotu, a prije puta u Rotterdam bilo je predviđeno da u Crnoj Gori odigraju četvrtfinale Svjetske lige, no i to se sada čini upitnim.

Ako se turnir u Rotterdamu stvarno otkaže, postoje dvije glavne opcije - jedna je da se kvalifikacijski turnir ipak održi, ali tek potkraj svibnja ako se situacija s koronavirusom smiri, a druga je da o plasmanu u Tokio odlučuje plasman na zadnjem Svjetskom prvenstvu, što bi značilo da Barakude idu na OI jer su tamo osvojile brončanu medalju.