Što nakon suspenzije Serie A? Tri su moguća scenarija

Nakon što je talijanski premijer Giuseppe Conte cijelu zemlju proglasio "zaštićenom zonom", u Italiji su prekinuta i sva sportska natjecanja najmanje do 3. travnja. Suspendirana je tako i nogometna Serie A, dok bi se talijanski klubovi trebali i dalje natjecati u europskim natjecanjima.

- Uveli smo i strože mjere za sportske događaje. Serie A i svi sportski turniri općenito su suspendirani. To moraju prihvatiti svi navijači. Nema razloga da se ta natjecanja nastave, poručio je talijanski premijer Giuseppe Conte.

Kako se prva utakmica Europskog prvenstva 2020. godine igra u Rimu 12. lipnja, talijanski mediji su se raspisali o potencijalnim scenarijima ako se Serie A neće uspjeti završiti do tog datuma.

Prema La Repubblici, sada su moguća tri scenarija.

1. Postoji mogućnost odgode Europskog prvenstva, ako se nastavi epidemija koronavirusa u Europi, na jesen ili pak sljedeću godinu.

2. Utakmice talijanskog prvenstva igrat će se svaka dva ili tri dana u puno gušćem rasporedu, a talijanskim Kup bi se odgodio za ljeto.

3. Serie A će završiti s poretkom kao što je sada, a Talijanski nogometni savez ne bi proglasio prvaka već bi se samo odredili europski putnici za sljedeću sezonu. U tom slučaju, nitko ne bi ispao u drugu ligu, a dva kluba iz Serie B ušla bi u prvu ligu i povećala bi se liga.