U Grčkoj dva tjedna bez gledatelja na sportskim događajima

Grčko ministarstvo zdravstva donijelo je odluku kako se na dva tjedna zabranjuje održavanje sportskih događaja s prisustvom gledatelja te školski izleti zbog porasta broja zaraženih koronavirusom.

Također su na četiri tjedna zatvoreni svi rekreacijski centri za umirovljenike.
U Grčkoj je potvrđeno sedam novih slučajeva zaraze pa je ukupan broj zaraženih u toj zemlji sada 73.

Njemačka poziva na otkazivanje događaja s više od 1.000 ljudi

I njemački ministar zdravstva Jens Spahn pozvao je organizatore javnih događanja s više od 1000 sudionika da ih otkažu, javila je novinska agencija DPA.

Brojni veliki događaji, uključujući najvažniji svjetski sajam turizma ITB Berlin, već su otkazani, ali Spahn smatra kako drugi organizatori presporo djeluju.

- S obzirom na to kako se brzo stvari razvijaju, to bi se trebalo promijeniti, rekao je njemački ministar zdravstva.

Prema njemačkom saveznom sustavu, ministar zdravstva nema moć otkazivati ​​pojedinačne događaje, ali savezne države obično slijede naputke državnih vlasti.

- Bez ikakve sumnje sigurnost građana je važnija od gospodarskog interesa, dodao je Spahn.

Ministar pokušao zaustaviti Serie A, ipak se igra

Ranije danas talijanski ministar sporta Vincenzo Spadafora poslao je uredbu kojom se preporučuje otkazivanje svih mečeva u Seriji A zbog straha od koronavirusa.

Međutim, utakmica između Parme i SPAL-a je ipak održana. Večeras je na programu i veliki derbi između Juventusa i Intera, koji se igra u 20.45 sati.

- I ostale sportske federacije postupaju istovjetno, a mi ne želimo biti odgovorni za prvi slučaj zaraze među samim nogometašima. Preporučam Talijanskom nogometnom savezu hitno zaustavljanje svih mečeva, objavio je ministar Spadafora.