Zubčić: Kad pobijediš treba ostati na vrhu, tako se postaje šampion

Najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić je s dvije izvrsne vožnje izborio drugo mjesto u veleslalomu u Hinterstoderu, čime je nastavio niz izvrsnih rezultata ove sezone. Dvije utrke prije kraja ima ozbiljne izglede za Mali kristalni globus u veleslalomu.


Nakon još jednog odličnog nastupa dao je izjavu za HRT.

- Još jedan veliki rezultat nakon one pobjede u Japanu. Danas je bila jedna od težih utrka, uvjeti su bili dosta teški, bilo je grbavo od vrha do dna, trebalo se boriti kao životinja, ali nisam posustao ni sekunde. Prvi lauf je bio stvarno dobar, nisam baš bio zadovoljan s onom strminom, odabrao sam malo lošiju taktiku, previše sam direktno išao, previše sam "driftao", ali sam zato dobro potegnuo po ravnici, mislim da sam bio najbrži tamo, rekao je.

- U drugom laufu kao da nisam osjećao nikakav pritisak, kao da sam si nakon one pobjede rekao "tu sam sad, borim se za vrh" i znao  sam da se moram baciti koliko mogu. Skijao sam više okolo po onoj strmini, što je bila dobra taktika jer je stvarno bilo jako grbavo. Donji dio je bio dosta ravan, kao neki super-G, tako da se se stvarno dobro snašao, inače nisam briljirao na takvim dijelovima staza, ali sad sam super odskijao, dodao je.

- Kad sam ušao u cilj rekao sam si "to je to, bravo". Uvijek sam mislio da kad pobijediš treba nastaviti pobjeđivati, biti na vrhu. Tako se postaje šampion, smatra Filip.

Zahvaljujući ovom rezultatu Zubčić je ukupnom poretku veleslalomaša ostao na trećem mjestu sa 368 bodova, 20 bodova manje u odnosu na drugoplasiranog Pinturaulta, odnosno 26 u odnosu na Kristoffersena, koji je preuzeo vodeću poziciju od Slovenca Žana Kranjeca.

- Brojeve uopće ne gledam, sigurno sam bliže Malom globusu jer Žan (Kranjec, op.a.) danas, na žalost, nije napravio dobar rezultat. Idemo borbeno iz utrke u utrku i vidjet ćemo što će biti do kraja sezone. Ja znam da ću jednog dana osvojiti globus jer zato se i bavim skijanjem, ali sad se ne opterećujem time, zaključio je Zubčić.

Njegov trener Marko Šuman nije skrivao zadovoljstvo nakon još jednog odličnog rezultata.

- Jako sam zadovoljan, Filip je ostvario još jedan odličan rezultat. Nije bilo lako, iza njega su dvije teške vožnje. Odlično se prilagodio uvjetima na stazi i srećom uspio je spojiti dvije dobre vožnje, kazao je.

Do kraja sezone ostala su još dva veleslaloma i utrka za Mali kristalni globus je otvorena. U Kranjskoj Gori je utrka na rasporedu 14. ožujka, a 21. ožujka slijedi završnica Svjetskog kupa u Cortini d'Ampezzo.

- Do kraja sezone idemo samo jako, poručio je Zubčić.