Kombinacija prebačena na nedjelju, veleslalom u ponedjeljak

Program Svjetskoga kupa za skijaše u Hinterstoderu promijenjen je nakon što je danas otkazana alpska kombinacija zbog loših vremenskih uvjeta. Kombinacija je prebačena na nedjelju, a veleslalom koji se trebao voziti u nedjelju na programu je u ponedjeljak, objavili su organizatori.

Direktor Svjetskoga kupa za skijaše Markus Waldner je zahvalio organizatorima "što je bilo moguće u tako kratkom roku i bez komplikacija napraviti odgodu", navodi u priopćenju Austrijski skijaški savez (ÖSV) .

Super G će se održati prema ranije predviđenom rasporedu u subotu u 12.30 sati.

Snijeg je noćas pao i nastavlja obilno padati u Hinterstoderu što je natjeralo organizatore da otkažu kombinaciju planiranu za danas.

No, ipak je organizacijski odbor uspio ustanoviti raspored s tri utrke koje su odlučujuće u utrci za Veliki kristalni globus za koji se bore Norvežani Aleksander Aamodt Kilde i Henrik Kristoffersen te Francuz Alexis Pinturault. U ukupnom poretku skijaša Kilde je vodeći sa 74 boda prednosti ispred Kristoffersena i 124 ispred Pinturaulta.

U Hinterstoderu treba nastupiti i najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić koji dijeli treće mjesto u poretku skijaša u veleslalomu s Pinturaultom. Vodeći Slovenac Žan Kranjec ima 344 boda, 46 više od Zubčića (288), dok drugoplasirani Kristoffersen ima 334 boda.