Što se dogodilo s Juventusom?

Nogometaši Juventusa bili su veliki favoriti pred prvu utakmicu osmine finala nogometne Lige prvaka, ali su nakon poraza 1:0 kod Lyona u teškoj situaciji. Statistika im nikako ne ide u korist.

- Liga prvaka: City slavio u Madridu, Lyon srušio Juventus

Više od minimalnog poraza zabrinjava činjenica da "stara dama" nije uputila niti jedan udarac u okvir francuskoga gola.

- Juventus bez igre i šuta, piše najpoznatija sportska dnevna novina La Gazzetta dello sport.

Statistika govori da im se samo dva puta u povijesti Lige prvaka to dogodilo. Protiv Arsenala 2006. te Atletica 2014.

Također, Juventus je u 8 od 15 slučajeva u povijesti uspio nadoknaditi 1:0 nakon prve utakmice u europskih natjecanjima.Sarri kritizirao igrače

- Nedostajalo nam je odlučnosti i agresivnosti kada smo bili u napadu, a takva je situacija bila i u obrani nekakvih 15 minuta. Nesretno smo primili gol nakon što je De Ligt zbog ozljede napustio travnjak. Drugo smo poluvrijeme bolje igrali, ali to je nedovoljno za Ligu prvaka, ističe trener Juventusa Maurizio Sarri.

- Igračima sam stalno govorio. Presporo se lopta kreće, a vi se postavljate na krive pozicije. To je upravo suprotno od onoga što se trebalo dogditi. U posljednje vrijeme radimo puno stvari suprotno od onoga što radimo na treningu, rekao je Sarri u razgovoru za Sky Italia.

- Nije ovo rezultat koji smo priželjkivali, ali utakmice Lige prvaka uvijek su teške. Imamo 90 minuta u Torinu i samopouzdanje da ćemo proći dalje, napisao je na Instagramu pak Cristiano Ronaldo.

- Ne možemo igrati kao što smo igrali u prvom poluvremenu, sve smo im prepustili. U uzvratu moramo igrati od prve minute kao što smo igrali na kraju ove utakmice, ističe branič Danilo.