Manchester City pronašao način da sljedeće godine igra Ligu prvaka?

Manchester City će unatoč zabrani UEFE, moći i sljedeće sezone igrati Ligu prvaka ukoliko zatraže od Suda sportske arbitraže (CAS) da im zamrznu status dok se njihova žalba na riješi, tvrde sportski pravni stručnjaci.

UEFA je u petak zbog ozbiljnog kršenja financijskih pravila kaznila City s dvogodišnjim izbacivanjem iz europskih natjecanja i novčanom kaznom od 30 milijuna eura.

Engleski prvak je odmah uputio žalbu CAS-u od kojeg mogu zatražiti "posebno izuzeće" koje ukida suspenziju dok njihov slučaj ne bude u potpunosti ne bude riješen. U slučaju da City ne zatraže izuzeće, gotovo sigurno neće biti u ždrijebu Lige prvaka, jer je ždrijeb kvalifikacija 9. lipnja, a grupne faze 27. kolovoza.


Prema trenutnom rasporedu CAS-ovih slučajeva, saslušanje u "slučaju City" moglo bi se dogoditi tek početkom sljedeće godine, gotovo je nemoguće da to biti prije srpnja ove godine.

- Vrlo je izgledno da će City tražiti izuzeće, bilo bi vrlo neozbiljno da to ne iskoriste, kazao je vodeći pravnik u sportskim pitanjima John Mehrzad.

City je trenutno drugi u Engleskom prvenstvu, a to bi ih odvelo izravno u skupine Lige prvaka.