Policajke i policajci pokazali skijaške vještine na Sljemenu

Na Sljemenu je sudjelovalo 47 policajki i policajaca iz sedam europskih zemalja sudjelovalo na 8. međunarodnoj skijaškoj utrci Ministarstva unutarnjih poslova.

Na zelenom spustu odmjerili su snage u veleslalomu i okrunili snježnog kralja te kraljicu svoje profesije.

- Neki se čak nisu ni rodili kad sam ja počeo skijati. I to je zapravo ljepota ovoga svega, nema staro-mlado, nema bolji-lošiji. Netko može biti danas najbolji, ali samo zato što je onaj drugi iza njega pogurao ovog prvoga, kaže Davor Tor iz PU zagrebačke.

Rezultat ovdje nije najvažniji, ali forma nekih natjecatelja na zavidnoj je razini. Iza njih su treninzi i obuka jer, iako možda to ne biste pomislili, policajcima skijanje može zatrebati na poslu. 

- Za obavljanje posebnih zadaća, znači tu je interventna policija, specijalna policija, upravo za posebne poslove sigurnosti, znači naši tjelohranitelji koji bi trebali znati skijati u slučaju štićene osobe, kad idu s njima na teren da moraju znati, govorio voditelj stručnog aktiva Policijske akademije Mario Culej.

Nažalost, neke je iz utrke izbacila ozljeda, a neke ravnoteža. Ali šala je bilo samo na vlastiti račun.

- Imali smo neke treninge u direkciji u Bosni i Hercegovini pa su me eto kao jednu od boljih skijašica u našoj policijskoj organizaciji odabrali. Sada, ja mislim da su pogriješili, ističe Gordana Muftić iz Bosne i Hercegovine.

Čini se da se oni koji upoznaju Zagrebačku goru, na nju uvijek žele vratiti.

- Ja vidite i pričam malo hrvatski, bio sam par puta u Zagrebu, ali super je. Meni se sviđa ovdje, meni je kao drugi dom ovdje, kaže Agron Nezaj s Kosova.

- Prvi sam put u Zagrebu, predivno je ovdje i na Policijskoj akademiji. Utrka je bila sjajna. Staza je bila teška, ali, sve u svemu, bilo je zabavno, ističe pobjednik u muškoj konkurenciji Stephan Sollhart iz Austrije.