Osam najboljih u borbi za Krešin trofej, prijenos finala na HTV-u

Utakmicom između Cibone i Šibenke sutra u 13 sati počinje završni turnir Kupa Krešimira Ćosića koji će se do subote igrati u velebnoj dvorani na Višnjiku koja nosi ime po ovom zadarskom košarkaškom velikanu.

Plasman među osam najboljih, uz već navedene Cibonu i Šibenku, izborili su još domaćin Zadar, Sonik-Puntamika, Gorica, Hermes Analitica, Split i Pula.

Četvrtfinalni dvoboji sutra se nastavljaju utakmicom između Gorice i Hermes Analitice koja je na rasporedu od 15.30, dok se od 18 sati sastaju Split i Pula. Posljednji sudionik polufinala bit će poznat nakon utakmice gradskih rivala Zadra i Sonik-Puntamike koja počinje u 20.30.

Polufinala će se igrati u četvrtak, dok je finale na rasporedu u subotu od 17.30,  uz prijenos na našem Drugom programu.

S obzirom na to da ove godine na završnici ne nastupaju košarkaši Cedevite oni neće braniti naslov osvojen prošle godine u Splitu. No, zato će šansu da nakon 2007. godine do sedmog trofeja dođu domaći košarkaši, dok će od ostalih klubova koji sudjeluju na Final Eightu, a koji su već osvajali ovo natjecanje, tu priliku imati Cibona, sedmerostruki pobjednik ovog natjecanja, te Split koji je trofej namijenjen pobjedniku Kupa podigao pet puta. Svi ostali u Zadru će pokušati doći do prvog naslova ovog prestižnog natjecanja.