Strahonja: Sudac je trebao kazniti Bjelicu zbog nesportskog ponašanja

U HRT-ovoj emisiji Stadion Igor Cvitanović i Marijo Strahonja komentirali su igru i suđenje u utakmici Dinamo Zagreb i Gorica u sklopu 21. kola HNL-a. 

Igor Cvitanović
istaknuo je kako Gorica ima stil igre, rubno s crvenim kartonom.

- Gorica je crvenim kartonom olakšala Dinamu posao. Dinamo je imao 40. minuta igrača više, što je velika prednost u Maksimiru. Dinamo nije imao ozbiljnu priliku. Gorica se dobro branila, organizirano, a Dinamo je tek prijetio udarcima iz daljine, smatra Cvitanović.

Cvitanović kaže kako je Dinamo igrao sterilno.

- Gorica je bila iznimno koncentrirana u fazi obrane. Srušila se kompletna slika o utakmici zbog neopreznog crvenog kartona. Kahlina je loše reagirao kod prvog gola Dinama, izašao je na prvu stativu, a lopta nije bila visoka, ističe Cvitanović.

Marijo Strahonja komentirao je suđenje na utakmici Dinamo Zagreb-Gorica i burno reagiranje na suđenje, Dinamova trenera Nenada Bjelice.

- Vidljivo je bilo da je bio prekršaj, da je sudac pustio prednost. Pustio je prednost, nije se realizirala i s pravom je vratio prekršaj. Žao mi je što sudac nije iskoristio svoju osobnost, svoj kredibilitet. U startu nije sankcionirao nesportsko ponašanje trenera, sigurno do ovog svega ne bi dovelo jer da je na vrijeme reagirao i disciplinski upozorio trenera Bjelicu žutim kartonom, zbog nesportskog ponašanja ne bi bespotrebno došlo do daljnje eskalacije, zaključuje Strahonja.