U američkoj emisiji trivijalizirali rukomet, oglasili se Dončić i Karabatić

U emisiji Highly Questionable na američkoj televiziji ESPN raspravljalo se o izjavi koju je dao bivši igrač američkog nogometa, quarterback Jay Cutler,  i odmah se povela rasprava o sportu koji nije toliko popularan u Sjedinjenim Američkim Državama, a veoma je popularan u Europi - rukometu.

- Želim oformiti momčad za Olimpijske igre u rukometu. Imaju malu loptu koju si međusobno dodaju i zatim pucaju u gol. To je kao nogomet, osim što se igra rukama. Želio bih bacati 'rakete' i igrati rukomet, rekao je Cutler.

- Koliko tamo igrača igra, osam? Ja mislim da biste ti, LeBron i Patrick Mahomes sami protiv bilo kojih osam igrača iz drugih zemalja osvojili zlato, odgovorio mu je voditelj podcasta, a Cutler je potvrdio njegove riječi.

Ubrzo je rasprava došla do nekih europskih NBA igrača koji su kritizirali površno gledanje na rukomet. Pa su se javili Jusuf Nurkić i Luka Dončić.

- Nema šanse, ljudi ne znaju kako je rukomet težak sport, napisao je Dončić. - Ne govorite o nečemu o čemu nemate pojma, Nurkićeve su riječi.


Oglasio se ranije i proslavljeni francuski reprezentativac Nikola Karabatić.

- Mislim da niste dovoljno proučavali rukomet. Ali draga volje ću vam dati medalju ako pobijedite moju momčad, napisao je Karabatić.

I službeni EHF-ov profil duhovito je odgovorio Cutleru.