Đoković se ispričao sucu: Nije u redu što sam ga dodirnuo

Nakon osvajanja rekordnog osmog Australian Opena i ponovnog preuzimanja prvog mjesta na ATP ljestvici, Novak Đoković mogao se opustiti i sa smiješkom pozirati s trofejom pobjednika Melbournea.

Priznao je novinarima da je bio pod velikim pritiskom tijekom turnira. Vidjelo se to i u finalu kada je krajem drugog seta došlo do incidentu između njega i glavnog suca  Damiena Dumusoisa. Đoković je dobio opomenu zbog previše potrošenog vremena između poena i pripreme za servis pa mu je sudac oduzeo prvi servis.

Srpski je tenisač tada u prolazu potapšao suca po tenisici, a kada je sjeo na klupu doviknuo mu: - Sjajan posao. Sada si postao poznat. Svaka čast. Misija izvršena.

Dan poslije finala, emocije su se smirile pa je Đoković objasnio: - U profesionalnom sportu dogode se neke stvari na koje nisi ponosan i zbog kojih nisi sretan. Tijekom meča prolaziš kroz različite emocije, imaš uspone i padove i naravno, znam da nije u redu što sam dodirnuo suca. Žao mi je i ako sam ga uvrijedio, ali sve se to dogodilo u žaru borbe.