Predsjednik HRS-a o ulozi sporta u promociji države

Sport je jedna od najvećih globalnih industrija zabave, profitabilni, uhodani biznis koji ne poznaje granice. Europsko prvenstvo u rukometu je završeno, srebrna medalja u džepu.

Predstavljena kandidatura Hrvatske, Danske i Norveške za SP

A već  sljedeći mjesec Hrvatska bi trebala saznati hoće li biti domaćin Svjetskog rukometnog prvenstva 2025. godine. Kolika je cijena, isplativost i medijska vrijednost slave? Kako iskoristiti sportske uspjehe za promociju i brendiranje Hrvatske? Tko dobiva, a tko gubi ako ne iskoristimo priliku?

Gost emisije  Druga strana bio je tim povodom predsjednik HRS-a Tomislav Grahovac, koji je najavio zanimljivu suradnju s Norveškom i Danskom.

- Jako puno ima u svijetu sporta sada u zadnje vrijeme organizacija velikih natjecanja između više država, čak je nebitno da te države budu susjedi jedna do druge. Iz razloga što su sve zahtjevnije i skuplje organizacije velikih natjecanja, rekao je Grahovac i objasnio: - To bi bilo natjecanje u novom formatu s 32 reprezentacije. Dogovor je da bi Hrvatska bila domaćin četiri grupe u preliminarnoj rundi, dvije grupe u glavnoj rundi, dva četvrtfinala, jednog polufinala i tzv. President Cup. Dakle, onog dijela turnira koji se igra s reprezentacijama koje nisu ostvarile plasman u prvih 16. Drugo polufinale bi se igralo u Danskoj, a završni vikend u Norveškoj.

Hrvatska ima već spremne četiri dvorane za takvu vrstu natjecanja: Arenu Zagreb, Arenu Split, Arenu Varaždin, Žatiku u Poreču, a novost je dvorana u Dubrovniku koja bi se tek trebala sagraditi.