Lippi: Utrka za 'scudetto' je otvorena

Legendarni talijanski nogometni stručnjak Marcello Lippi (71) smatra kako je ove sezone utrka za naslov talijanskog prvaka posve otvorena, te kako Lazio i Inter mogu ravnopravno konkurirati Juventusu u borbi za 'scudetto'.

- Vjerujem kako Lazio i Inter mogu ugroziti Juventus jer je torinski klub ove sezone na 60 posto svojih mogućnosti, kazao je bivši izbornik talijanske reprezentacije, koji je tijekom karijere vodio  Juventus, ali i Inter.

Juventus je trenutačno prvi sa 51 bodom, Inter na drugom mjestu ima 48 bodova, a treći je Lazio sa 46 bodova. Roma ne četvrtom mjestu ima 39 bodova i teško da se može uključiti u utrku za prvo mjesto.

- Juve trenutačno pokazuje 60 posto svojih mogućnosti, a usprkos tome vodi na ljestvici, izborio je osminu finala Lige prvaka, te polufinale talijanskog Kupa. Međutim, Inter i Lazio ne smiju odustati, poručio je Lippi u razgovoru za Radio GR Parlamento.

Lippi je u studenom prošle godine napustio klupu kineske reprezentacije i trenutačno je bez posla. Najveći uspjeh ostvario je 2006. predvodivši talijansku vrstu do svjetske krune, dok je s Juventusom pet puta bio prvak Italije, a jednom i prvak Europe.