Poznat raspored kvalifikacija, Kauboji odmah na Francuze

Nakon završetka Europskog i Afričkog rukometnog prvenstva poznati su svi sudionici, odnosno sva tri domaćina olimpijskih kvalifikacija za Tokio. Svi turniri igraju se od 17. do 19. travnja 2020. godine.

-
Kauboji u najtežoj skupini olimpijskih kvalifikacijaHrvatska se nalazi u skupini s Francuskom koja je domaćin jedne kvalifikacijske skupine, najugodnijim iznenađenjem Europskog prvenstva Portugalom i drugoplasiranom reprezentacijom s prvenstva Afrike, Tunisom.

Igra se klasičnim turnirskim sistemom, svako sa svakim, a dvije najbolje reprezentacije iz svake skupine idu na Olimpijske igre u Tokijo koje se održavaju od 24.07. do 09.08.2020. godine.

Igrat će se u Parizu, odnosno dvorani AccorsHotel Areni (nekada poznatijoj kao Bercy) a raspored za Hrvatsku iznimno je težak. Naime, u prva dva dana igra se s nominalno najtežim suparnicima, pa tek onda s nešto "lakšim" Tunisom.

17. travnja 2020: FRANCUSKA – HRVATSKA
18. travnja 2020: HRVATSKA– PORTUGAL
19. travnja 2020: HRVATSKA– TUNIS

Domaćini dva preostala turnira su Norveška (Trondheim) u čijoj skupini igraju još Brazil, Čile i Južna Koreja, odnosno Njemačka (Berlin) gdje će uz domaćina nastupati Švedska, Slovenija i Alžir.