EP: Norvežani se iskalili na Slovencima i uzeli broncu

Nakon velike borbe u jučerašnjem polufinalu protiv Hrvatske, norveška rukometa reprezentacija smogla je snage i uvjerljivom igrom u Stockholmu osvojila brončanu medalju na Europskom prvenstvu. U susretu za treće mjesto Norvežani su pobijedili Sloveniju 28:20 (12:9).

Slovenci, koje su u polufinalu zaustavili Španjolci, nisu mogli parirati protivniku koji je dan prije na terenu proveo 80 minuta. Norvežani su tijekom prvog poluvremena imali najveću prednost od četiri pogotka (10:6), da bi već na otvaranju drugog dijela otišli na osam golova razlike (17:9). Najveća je prednost bila +9 (26:17, 28:19).

Norvežanima je to prva medalja na europskim prvenstvima, a ujedno su nastavili niz osvajanja odličja jer su na svjetskim prvenstvima bili srebrni 2017. i 2019. godine.


Kod Norvežana se istaknuo Magnus Joendal sa sedam pogodaka. Kristian Bjornsen zabio je pet, a Sander Sagosen i Goran Johannessen po četiri gola, dok je vratar Sittrup Bergerud skupio 14 obrana. U redovima Slovenije najbolji su bili Dean Bombač s pet i Borut Mačkovšek s četiri gola.

U nedjeljnom finalu u 16.30 sati za europski naslov igrat će Hrvatska i Španjolska.

Hrvatska i Španjolska već su se sastale na ovom prvenstvu. U posljednjem susretu drugoga kruga remizirali su 22:22.